Nieuws

 

Lees hier het laatste nieuws van zorgboerderij ‘De Boerderijn’.

5-10-2019
Vandaag was het weer tijd om met al onze vrijwilligers en hun partners op stap te gaan. Ieder jaar organiseren we een leuk uitje om deze enthousiaste groep mensen ontzettend te bedanken voor hun inzet op de boerderij. Dit jaar zijn we gaan kaas maken bij Het Geertje, een bijzondere ervaring met een heerlijk resultaat. Ook kregen we een rondleiding en werd er veel verteld over het melken van de geiten, ook over het proces van kaas maken. Aansluitend heeft iedereen genoten van een lekker etentje bij het restaurant AA – zicht. Het was een gezellige dag, waarin we veel hebben gelachen met elkaar.

 

 

1-10-2019
Ook Geert was op dinsdag 1 oktober 2019 bij het boeren protest. Al heel vroeg uit de veren om met veel andere boeren uit de buurt en hun trekkers te verzamelen in Voorschoten. Vervolgens zijn ze met z’n alle naar het Malieveld gereden. Boeren verdienen meer respect en waardering, veel boeren voelen zich het afval putje van de samenleving. Helaas krijgen ze van veel milieuproblemen de schuld. Het voorstel van Tjeerd de Groot (D66) dat de veeboeren hun veestapel moeten halveren in het kader van het stikstofbeleid is de boeren in het verkeerde keelgat geschoten. Toen de commissie-Remkes (VVD) ook nog opperde dat boeren in de buurt van natuurgebieden uitgekocht moeten worden, waren de boeren er helemaal klaar mee. Daarom werd er grootschalig opgeroepen om vredig te gaan demonstreren. Het was een hele mooie indrukwekkende dag. De saamhorigheid was bijzonder, want er kwamen duizenden trekkers naar Den Haag.

 

17-2-2019
De eerste lammetjes zijn weer geboren!
We hebben weer zin in deze gezellige drukke tijd.

 

8 -1- 2019
Op deze mooie dag heeft Ties een zusje gekregen: Ze heet Isa (Cornelia Paulina) van Rijn.
Haar gewicht was 3580 gram en om 21.41 uur kwam ze op de wereld in het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp. Alles gaat ontzettend goed. We zijn blij met ons kleine boerinnetje! Ties is een trotse grote broer.

Isa site

 

 

28-6-2018
Dit jaar waren de kuil balen met geel plastic verpakt. Normaal zijn de balen zwart van kleur. Op deze manier steunen we stichting Kika, per rol folie gaat er een deel van de opbrengst naar deze stichting. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Wij zijn trots dat we hieraan ons steentje konden bijdragen!

gele balen kika.jpg

 

7-2-2018
Jaarlijks komen er verschillende scholen langs van het speciaal onderwijs. De kinderen komen dan een dagje kijken op onze boerderij en helpen mee. Op deze manier kunnen kinderen ervaren of het hun leuk lijkt om in de toekomst na school hulpboer bij ons te worden. In februari kwamen er leerlingen van praktijk college Het Metrum uit Leiden.
We kregen deze mooie collage, het was een gezellige dag!

Leerlingen van Het Metrum uit Leiden.

2-2-2018
Vandaag zijn alle schapen geschoren. We doen dit zodat ze het niet te warm krijgen in
de stal. De schapen staan nu lekker binnen omdat ze allemaal drachtig zijn. Ook zijn de kraamkamers gereed gemaakt. Vanaf 1 maart verwachten we lammetjes! Een leuke en drukke tijd op de boerderij.

 

 

1-9-2017
“De Boerderijn bestaat 15 jaar! Op 1 september 2002 zijn we begonnen als zorgboerderij. We hadden toen anderhalf jaar proefgedraaid en dat was goed bevallen. Onze groep bestond uit 3 personen en kwam 3 dagen per week. We molken nog een koppel koeien en de hulpboeren zaten bij ons aan de keukentafel. John en Paulien deden samen de begeleiding. Onze hulpboeren kwamen via het ZMLK onderwijs uit Leiden en Zoetermeer, via de MEE en via Leerwerk projecten uit Den Haag. Het vervoer was nog geen probleem. Na een paar jaar is de oude koeienmelk/kaasstal omgebouwd tot onze eerste kantine. Vanaf 2007 is de groep vergroot naar 10 deelnemers. We stopten met koeien melken op advies van de arts. Boer John moest rustiger aan gaan doen i.v.m. zijn heupen. Toen zijn we ook op zoek gegaan naar vrijwilligers, toen nog redelijk makkelijk te vinden, om te helpen met de begeleiding en de meeste zijn er nog steeds.
De fietsenwerkplaats is gebouwd om ook in de winter een waardevolle werkplek te hebben voor een grotere groep. Geert besloot in het bedrijf te komen en later de boerderij over te nemen. De zorgboerderij kreeg een naam: “De Boerderijn.”
Sinds 2007 is er veel veranderd. Het bedrijf fokt nu jongvee op i.p.v. het melken van koeien. Er zijn veel gebouwen opgeknapt en het zorgdeel is geheel vernieuwd.

Het overlijden van boer John in 2015 heeft iedereen meebeleeft en op zijn eigen manier een plekje gegeven.  Op ons 15 jarig bestaan hebben we van de vrijwilligers een boomstam gekregen waarin 2 zwaluwen uitgezaagd. Het is ter nagedachtenis aan John. De boomstam krijgt een mooi plekje op het erf. Ter- ere van het 15 jarig bestaan hebben we van elk jaar een fotoboek gemaakt. Daarin beleef je 15 jaar zorgboerderij
“De Boerderijn”.

Het weekend voor 1 september was ons logeerweekend en we habben besloten om het feest voor de logees dan te vieren omdat de logeergroep heel anders is dan de dagbesteding groep. Het was een geweldig weekend. We hadden een springkussen gehuurd en het hele weekend was het stralend weer. Op zondag kwamen de ouders en familie van de logees en nog 2 oud logees waren uitgenodigd. Er was wat lekkers en iedereen genoot van de feestelijkheden. Kortom het was een geweldig weekend!

Op vrijdag 1 september was het een dag met stralend weer. De vrijdag groep deed in de ochtend alle dieren klussen. Om 12 uur ging iedereen omkleden en opfrissen en kwamen alle andere hulpboeren en vrijwilligers ook naar “De Boerderijn”.
Er was een heerlijke lunch, verzorgd door de Zoeterlaar uit Zoetermeer. Zij kwamen met de Food Truck en serveerde heerlijk broodjes en salade &  fruit. Het was een gezellige boel. Daarna werd er opgeruimd en was er de mogelijkheid om je eigen cup – cake te versieren. Dit was smullen!  Vanaf 15.00 uur mocht iedereen zijn familie, vrienden en kennissen uitnodigen, en er waren speciale genodigden, waaronder oud hulpboeren.
Het was een drukte van jewelste en iedereen was vrolijk en genoot van de boerderij en elkaar. De vrijwilligers hielpen ons de hele dag en hun partners verzorgden de catering.
Aan het einde van de middag ging iedereen weer naar huis en vanaf 18.00 was er voor de vrijwilligers en partners nog een goed verzorgde BBQ. Het was tot laat in de avond gezellig. We hebben genoten van deze geweldige dag en zonder onze hulpboeren en vrijwilligers was dit niet gelukt. Bedankt allemaal!!

 

 

 

1-9-2017
Op vrijdag 1 September 2017 vieren wij een groot feest!
‘De Boerderijn’ bestaat 15 jaar! Dit willen wij graag met jullie vieren.
Tussen 15.00 en 17.00 uur is iedereen welkom!

Logo Zorgboerderij De Boerderijn

 

22-5-2017
De koeien mochten weer naar buiten, en dat blijft geweldig om naar te kijken! Omdat ze de hele winter binnen hebben gestaan zijn ze ontzettend blij. Je ziet dan springende, bokkende koeien die lekker hard door het weiland rennen en genieten van het verse groene gras. Dit is een hele organisatie waarbij we elkaar goed moeten helpen, gelukkig vinden de hulpboeren dit heel leuk en weten al goed hoe dit veilig moet gebeuren.

 

5-5-2017
Hoera wat zijn we blij, een mooi bijzonder moment op Bevrijdingsdag!
Het zoontje van Geert en Corlene is geboren. Hij heet Ties (Gerardus Johannes Petrus) van Rijn. Zijn gewicht is 3460 gram en is 50 cm lang. Corlene en Ties maken het heel goed.

 

 

 

8-4-2017
We hebben via de vader van Wouter en Dennis een donatie gehad.
Hij werkt bij het bedrijf Nationale Nederlanden op deze manier mochten wij maar liefst 500€ ontvangen. Dit is besteed aan nieuwe goede handschoenen in zowel een zomer als een lekkere warme winter variant. Hartelijk bedankt namens ons allemaal!

handschoenen site.JPG

 

12-3-2017
In december zijn we met een aantal logees naar Ilion geweest de hardloop vereniging van Zoetermeer, daar werd de jaarlijkse klaverbladloop gehouden. De opbrengst van deze leuke dag kwam geheel ten goede voor “De Boerderijn”. Een bedrag van 1266 euro mochten wij in ontvangst nemen. Hiermee gaan we voor eigen gebruik op de boerderij een AED aanschaffen. Corlene, Geert en Paulien krijgen jaarlijks een BHV training zodat zij goed weten hoe dit apparaat gebruikt kan worden. Natuurlijk hopen we deze nooit nodig te hebben maar zeker heel fijn dat als het nodig is we hiermee levens kunnen redden. Ilion ontzettend bedankt voor dit mooie bedrag!

Sponsoorloop

 

19-11-2016
Wij hebben op de boerderij een leuke groep enthousiaste vrijwilligers die ons dagelijks ondersteunen in het werk en begeleiden van de hulpboeren. Omdat we hier ontzettend dankbaar voor zijn organiseren we jaarlijks een uitje. Dit jaar hebben we een rondleiding gekregen in het ‘ Louwman’ auto museum in Wassenaar, prachtig om al die mooie auto’s te bekijken. Na de rondleiding zijn we gaan genieten van een heerlijk lunch in de Zoetelaar, de hulpboeren Wouter en Dennis hebben ons voorzien van diverse belegde broodjes, muffins, boterkoek, zelfgemaakte truffels. Aan het einde kreeg iedereen een doosje met heerlijke bonbons mee uit de Chocotoko. Het was genieten, alle vrijwilligers heel erg bedankt voor jullie inzet het afgelopen jaar!

13-9-2016
‘De Boerderijn’ heeft nieuwe daken gekregen op een zonovergoten
dag met wel 32 graden. Alle dakbedekking waar asbest in zit moet voor 2025 vervangen worden. Tijdens de opleiding van Geert moest hij een ondernemingsplan schrijven hierin heeft hij alles uitgezocht rondom de asbestwet. Wij hebben in samenwerking met de Rabobank besloten het dit jaar nog te realiseren. Op de koeienstal, paarden/schapenstal en werkplaats zijn de asbest platen vervangen voor nieuwe cementvezel platen. Ook worden er op de koeienstal 56 zonnepanelen geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we alle jaarlijkse benodigde energie opwekken. De boerderij is dan volledig asbest vrij!

23-6-2016
Hiep hiep Hoera, Geert is geslaagd voor zijn diploma: Ondernemer zorgbedrijf en dier (MBO niveau 4) Hulpboeren Casper en Rick waren mee naar de uitreiking. Wat zijn we allemaal trots op hem!

19-6-2016
Wij hebben roze balen laten persen hiermee steunt ook ‘De Boerderijn’ deze ludieke actie in de strijd tegen borstkanker van Pink Ribbon. Heel bijzonder om alle roze balen in het land te zien liggen.

24-6-2016
De vogelnest schommel is geplaatst, het was een hele klus voor het bedrijf. We zijn er ontzettend blij mee en hopen nog vele jaren veel plezier van de schommel te beleven.

16-6-2016
Donderdag zijn er 10 personen geweest van  Janssen pharmaceutical companie /Johnson en Johnson uit Leiden. Ze kwamen vrijwillig klussen en hebben hard gewerkt, de koeienstal is geverfd. Deze klus stond vorig jaar al op het programma maar toen hebben we het afgezegd omdat boer John toe net was overleden. Nu is het toch gedaan en het resultaat is prachtig. We kregen ook nog en mooie bos bloemen voor in de kantine.
De klussers waren heel geïnteresseerd in de hulpboeren en  de zorgboerderij en kregen een rondleiding van hulpboer Menno.
We troffen het  enorm met het weer, het was de enige droge dag die week.
De stal is weer als nieuw. Heel erg bedankt namens ons allemaal!!

5-5-2016
Ieder jaar met Hemelvaartsdag vindt de Polderdag plaats in het Land van Wijk en Wouden en Duin, Horst & Weide. In 2016 is dat voor de negentiende keer. Je kon kiezen uit vier fietstochten door de dorpen Hazerswoude, Koudekerk, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Zoeterwoude, Stompwijk, Wassenaar en Voorschoten. Ook kon er gekozen worden om een wandelroute door Hazerswoude te maken onder leiding van een gids. De routes voerde je langs de prachtige natuur en historie van het platteland zo dicht bij de stad. Onderweg waren er boerderijen, monumenten en kwekerijen te bezoeken waar allerlei activiteiten waren. Ook voor kinderen was er genoeg te doen. Ze konden bij ons een kijkje nemen in de stal, konijntjes knuffelen, slootbeestjes onderzoeken en springen op het gave springkussen!

15-4-2016
De 41ste Leidse Singelloop vond plaats. Dit is een gezellige prestatieloop van bijna 7 kilometer over de 7 Leidse singels voor het hele gezin. Zorgboerderij ‘De Boerderijn” was één van de goede doelen tijdens deze loop. Wij ontvingen een super bedrag van 3000 euro voor de aanschaf van een mooie vogelnest schommel. Hartelijk dank!

sp1005-004

8-11-2015
Op deze dag was er een weer een sponsorloop bij de atletiek vereniging Ilion. Onder de naam: Klaverbladloop. Het doel was dit jaar weer “De Boerderijn”. Iedereen was van harte uitgenodigd om mee te doen, of aan gezellig aan te moedigen. Er waren verschillende afstanden van 1 km tot 15 km. Wij verloten onder de deelnemers een fiets naar keuze uit onze fietsenwerkplaats. Het sponsorgeld wat wij hebben ontvangen is €1000 deze opbrengst hebben we gebruikt voor nieuwe bodywarmers. Zie bovenstaande foto: allemaal een prachtige bodywarmer met ons nieuwe logo.

“De Boerderijn” is regelmatig op zoek naar vrijwilligers om te helpen. Wil je een keertje langs komen om te kijken? Of wil je je aanmelden bij ons als vrijwilliger. Neem dan contact met ons op! Dan kunnen we de mogelijkheden met je bespreken.